Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-02@05:09:56 GMT

ایستگاه اخر ماهواره سنجش از دور خیام

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۶۶۰۲۹

ایستگاه اخر ماهواره سنجش از دور خیام

خیام یک ماهواره سنجشی است که با هدف پایش سطح زمین برای کاربردهای متنوعی از جمله در حوزه نقشه برداری و رصد ساخت و سازها، آمایش سرزمین، برنامه ریزی شهری، کشاورزی، مدیریت منابع آب، مدیریت بحران و پایش محیط زیست طراحی شده و قرار گرفتن موفق آن در مدار زمین، گام بلندی در توسعه‌ی برنامه‌ی فضایی ایران است.

قرارداد ساخت و پرتاب این «ماهواره‌ی با دقت بسیار بالا»، پس از توافق برجام، و مذاکره با سه کشور دارای فناوری، بالاخره در اوایل سال ۹۶ و در اواخر دولت یازدهم توسط سازمان فضایی ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با شرکتهای روس -که شرایط فنی بهتری داشتند- امضا و تبادل شد و کار ساخت این ماهواره که ۴ سال به طول انجامید؛ در اوایل سال ۱۴۰۰ به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان با این برون‌سپاری و نیز تاسیس مرکز کنترل ماهواره خیام و ایستگاههای مربوطه در داخل کشور، برنامه‌ی بومی توسعه‌ی ماهواره‌های غیرنظامی توسط سازمان فضایی ایران و وزارت دفاع در قالب تولید ۶ ماهواره و دو کلاس ماهواره‌بر سیمرغ و ذوالجناح و همچنین برنامه صلح آمیز دفاعی سپاه پاسداران در قالب ماهواره‌های رده‌ی نور دنبال شدند که این دو برنامه نیز پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند.

امیدوارم اکنون که این پروژه‌ی مهم به ایستگاه آخر رسیده است، تزریق آن در مدار نیز با موفقیت کامل به سرانجام برسد و جایگاه ایران در فناوری فضایی بیش از پیش تثبیت گردد. اعتقاد دارم با شروع دریافت داده های ماهواره فوق، شاهد توسعه کاربرد فناوری فضایی در حوزه های مختلف و به تبع آن تاثیر ملموس فناوری فضایی در زندگی هموطنان عزیز خواهیم بود.
در پایان بر خود لازم می دانم صمیمانه از زحمات تمامی دست اندرکاران پروژه فوق از بدو شکل گیری پروژه تا کنون تشکر و قدردانی نمایم.

* رییس پیشین سازمان فضایی ایران

کد خبر 1658380

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: فضایی ایران ی فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۶۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود

ایتنا - شرکت نوکیا مشغول توسعه سیستم ارتباطات LTE/۴G برای ماه است و نخستین قطعه از شبکه احتمالا در اواخر سال جاری میلادی به این سیاره ارسال شود.
قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machine سخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می کند و به این ترتیب قابلیت های شبکه اینترنتی در مسافت های کوتاه و طولانی آزموده می شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می شود و در آینده به ۵G ارتقا می یابد.

دیگر خبرها

  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • (ویدئو) خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی (فیلم)
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی