Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@04:12:34 GMT

به عنوان یک دیپلمات همیشه امیدوار هستم

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۸۶۰۳

به عنوان یک دیپلمات همیشه امیدوار هستم

سیدعباس عراقچی پس از نشست کمیسیون مشترک برجام در تشریح نتایج این کمیسیون و روند مذاکرات وین گفت: زمان برای ما ملاک نیست. ملاک برای ما تامین منافع کشور است و تا زمانی که منافع کشور تامین نشده باشد این مذاکرات ادامه پیدا می‌کندبه عنوان یک دیپلمات همیشه امیدوار هستم. ناطقان: سیدعباس عراقچی پس از نشست کمیسیون مشترک برجام در تشریح نتایج این کمیسیون و روند مذاکرات وین گفت: در روز سه‌شنبه دور پنجم مذاکرات ما با کمیسیون مشترک برجام که متشکل از ایران و کشورهای ۱+۴ است، دوباره شروع شد و ما جلسه اول کمیسیون مشترک برجام را داشتیم و در ادامه کار توسط کارگروه‌های مشخص شده ادامه پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه همه طرف‌ها در این مذاکرات کماکان جدی هستند و با جدیت در مذاکرات حضور دارند، گفت: خیلی از هیات‌ها امیدوار هستند که این دور از مذاکرات بتواند دور آخر مذاکرات باشد و ما به یک جمع‌بندی برسیم. می‌شود چنین امیدی را داشت ولی باید یک مقداری محتاط بود.

وی افزود: موضوعاتی که برای تصمیم‌گیری باقی مانده‌اند کماکان موضوعات مهمی هستند البته تعدادشان کمتر شده است و در دوره‌های گذشته در نگارش متن مقدار زیادی جلو رفتیم و این دور هم می‌توانیم کار بیشتری به جلو ببریم ولی همانطور که گفتم چند موضوع باقیمانده کماکان موضوعات کلیدی هستند که باید در مورد آنها تصمیم‌گیری شود. بنابراین باید کماکان محتاطانه در مورد اینکه این دور می‌تواند، دور آخر مذاکرات باشد صحبت کرد و ما امیدواریم که بتوانیم هر چه زودتر این کار را انجام دهیم.

رئیس تیم ایران در مذاکرات وین با تاکید بر اینکه ما به دنبال توافقی هستیم که خواسته‌ها و مواضع قطعی ما را تامین کرده باشد، افزود: ما با جدیت در مذاکرات حضور داریم و امیدواریم که بتوانیم که پیشرفت‌های سریعتری نسبت به گذشته داشته باشیم.

عراقچی در پاسخ به این سوال که با توجه به برخی مباحث که احتمال دارد این دور از مذاکرات دور آخر مذاکرات باشد و به نظرتان چقدر طول می‌کشد که خواسته‌های ایران از سوی طرف مقابل تامین شود، مثلا یک هفته و یا چند روز اگر این را در نظر بگیریم که این دور، دور آخر مذاکرات است، اظهار کرد: نمی‌شود هیچ تاریخی را اعلام کرد و همانطور که گفتم نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم که این دور، دور آخر خواهد بود. مسائلی باقی مانده است و از نظر ما باید به نحوی که رضایت ما را تامین کند حل شود و این ممکن است در عرض دو سه روز باشد ممکن است بیشتر باشد. ما خواسته‌ها و مواضع خودمان را فضای زمان نمی‌کنیم مهم این است که آنچه که منافع ملی ایران است تامین شود و این موضوع با دقت مورد توجه است که خواسته‌های ایران تامین شود.

وی ادامه داد: البته ما قصد وقت تلف کردن نداریم و به دیگران هم اجازه وقت تلف کردن نخواهیم داد و اگر بتوانیم کار را سریع‌تر به جلو ببریم سریع‌تر به جلو می‌رویم و اجازه نمی‌دهیم که تعجیل باعث کاهش خواسته‌ها و عدم تامین منافع ما شود. ما با دقت و درایت مذاکرات را جلو می‌بریم تا منافع ما تامین شود و امیدواریم که به فضل خدا بتوانیم که مواضع قطعی نظام و منافع کشور را تامین کنیم و اگر به فضل خدا توانستیم این موضوع را محقق کنیم و این خواسته تامین شد ما مراتب را به تهران گزارش می‌کنیم و در همینجا بار دیگر تاکید می‌کنم که هرگونه تصمیم‌گیری نهایتاً در تهران انجام می‌شود.

عراقچی در این زمینه گفت: وظیفه ماست که در خط اول مذاکرات مباحث را به جلو ببریم و بعد نتایج را گزارش دهیم و تصمیم‌گیری در تهران توسط مراجع ذی‌ربط گرفته می‌شود و به ما ابلاغ می‌شود که چگونه رفتار کنیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه ما در مجموع با دقت، طمأنینه و با حکمت جلو می‌رویم، گفت: نه بدون دلیل تعجیل خواهیم کرد و نه اجازه طولانی شدن و فرسایشی شدن مذاکرات را می‌دهیم. امیدواریم که بتوانیم در این دور به نتیجه برسیم ولی مقید نیستیم که حتما در این دور انجام شود. مقید به این هستیم که منافع‌مان به صورت کامل تامین شود.

عراقچی در پاسخ به این سوال که نظر شخصی شما چیست؟ آیا این دور از مذاکرات می‌تواند دور آخر مذاکرات باشد؟ خاطرنشان کرد: من این جمله را بارها گفته‌ام. من به عنوان یک دیپلمات همیشه امیدوار هستم و وظیفه ما این است که با امیدواری ولی نه با خوش‌بینی مذاکرات را جلو ببریم. هر چقدر که مذاکرات لازم باشد که طول بکشد، طول خواهد کشید. دقت را فدای سرعت نمی‌کنیم. تامین منافع کشور را فدای سرعت نمی‌کنیم. عجله بی‌مورد نخواهیم داشت و در عین حال بدون دلیل و بدون منطق مذاکرات را طولانی نمی‌کنیم. برای ما زمان ملاک نیست. برای ما تامین منافع کشور ملاک است و تا زمانی که این منافع تامین نشده، این مذاکرات ادامه پیدا می‌کنم.
منبع: ایسنا برچسب ها: مذاکرات ، وین ، ناطقان ، دیپلمات ، نشست ، کمیسیون

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مذاکرات وین ناطقان دیپلمات نشست کمیسیون دور آخر مذاکرات کمیسیون مشترک برجام تامین منافع منافع کشور تصمیم گیری تامین شود خواسته ها جلو ببریم برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۸۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است

«صادق کوشکی» استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به نسل‌کُشی رژیم صهیونیستنی در غزه، اظهار کرد: آمریکایی‌ها برای منافع ملی خود عرصه‌ای را تعریف کرده‌اند و در این عرصه، رژیم صهیونیستی جایگاه ویژه دارد؛ لذا امنیت رژیم صهیونیستی، جزء امنیت و منافع ملی آمریکا تعریف شده است.

وی افزود: وقتی منافع ملی آمریکا مطرح باشد، دولت آمریکا این موضوع را بر هر قاعده و قانون دیگر از جمله «مباحث حقوق بشری» مقدم می‌دارد.

کوشکی اضافه کرد: حرکت دانشجویان در آمریکا مخالف سیاست‌های کلان دولت آمریکا است و طبیعی است که با آن برخورد شود و این برخورد خشن هم صرفاً مربوط به امروز نیست؛ دولت آمریکا در جریان جنگ ویتنام با اعتراض‌های دانشجویی علیه این جنگ برخورد خشن داشت.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: آمریکایی‌ها نسبت به امنیت و منافع ملی‌شان، با هیچ کسی تعارف ندارند و حتی از آسیب‌زدن به معترضین ابا نمی‌کنند؛ در این راه حتی قوانین دست دولت آمریکا را باز گذاشته است؛ یعنی اینگونه نیست که اگر پلیس آمریکا دانشجویی را بازداشت کرد، آن پلیس مواخذه شده یا تحت فشار قرار بگیرد.

کارشناس مسایل سیاسی با اشاره به توجیه‌ها درباره برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان معترض گفت: اعلام می‌شود دلیل برخوردها در آمریکا این است که دانشجویان، در محل‌های ممنوعه چادر زده‌اند یا تحصن کرده‌اند؛ این دست توجیه‌ها فرعی است و اصل موضوع این است که دولت آمریکا اقدام هیچ قشری اعم از دانشجو و روشنفکر و سلبریتی و… علیه منافع و امنیت ملی را ابداً تحمل نمی‌کند.

کوشکی تصریح کرد: بنابراین کاملاً طبیعی است که دولت آمریکا دانشجویی را صرفاً به خاطر انتشار یک توییت درباره فلسطین از دانشگاه اخراج کند؛ چون رژیم صهیونیستی جزیی از خطوط قرمز «منافع و امنیت ملی آمریکا» محسوب می‌شود.

کد خبر 6093103

دیگر خبرها

  • ویدئو/ واکنش رئیس فدراسیون والیبال به غیبت موسوی و غفور در تیم ملی
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • نکونام: به نتایج دیگر تیم ها توجه نمی کنیم/با حضور مالکان جدید به آینده استقلال امیدوار هستم
  • رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین
  • نقشه عجیب بارسا: فروش جانشین مسی به عربستان
  • عملیات وعده صادق همه مستضعفان جهان را امیدوار کرد
  • پرسپولیسی ها امیدوار به پیروزی تراکتور
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست