Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@23:31:38 GMT

توصیه شهروندان گنبدی به زیارت از راه دور اهل قبور

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۶۹۶۹

توصیه شهروندان گنبدی به زیارت از راه دور اهل قبور

علاقه ایرانیان به زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره اموات و درگذشتگان معمولا باحضور بر مزار آنها بالاخص در پنجشنبه آخر سال از گذشته تاکنون به عنوان یک سنت حسنه وجود داشته و دارد و اگرچه این رسم به گفته کارشناسان مذهبی مبنای شرعی ندارد اما بسیاری از خانواده‌ها تلاش دارند در این روز با حضور بر سر مزار رفتگان خود، برای آمرزش آنها، قرآن و فاتحه قرائت و یا نذوراتی توزیع نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آموزه‌های دینی، زیارت اهل قبور برای مومنان ثواب بسیار دارد و باعث عبرت، آگاهی، زهد و بی‌میلی انسان به مادیات و دنیای فانی می‌‏شود و مهمترین فلسفه حضور بر مزار رفتگان نیز تفکر نسبت به مرگ و زندگی پس از آن و دقت بیشتر بر روند زندگی جاری است با این حال باتوجه به شرایط فعلی شیوع کرونا، کارشناسان مذهبی و شماری از مردم، زیارت از راه دور اهل قبور و توزیع نذورات را برای شادی روح رفتگان توصیه می‌کنند.

از اسفند پارسال با شیوع ویروس کرونا و افزایش آمار فوتی‌های ناشی از ابتلا به بیماری کووید۱۹، طبق شیوه‌نامه ستاد مقابله با کرونا در مقاطع مختلفی ورود به آرامستان‌ها ممنوع و در برخی مواقع با تعداد اندک برای خانواده درجه یک امکان پذیر بود و شهروندان همکاری خوبی در این رابطه داشتند که می‌طلبد این همکاری‌ها همچنان ادامه یابد.

یسنا عسکری یکی از شهروندان گنبدی که برادر خود را به تازگی بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با وجود اینکه کمتر از یک ماه از مرگ برادرم می‌گذرد، فقط برای فاتحه خوانی مختصر به جای پنجشنبه آخر سال، امروز به آرامستان می‌روم و به سایر دوستان داغدار هم توصیه می‌کنم در ساعات کم تردد بر سرمزار رفتگان خود بروند.

وی اظهارداشت: از قدیم بیشتر مردم پنجشنبه‌های آخر سال بر سر مزار اموات خود حاضر می‌شوند اما امسال با وجود شرایط کرونایی و نگرانی از احتمال شیوع کرونا انگلیسی بهتر است زیارت اهل قبور در پنجشنبه آخر سال را از راه دور و یا در روزهای دیگر انجام دهند.

عسکری افزود: اصرار عده‌ای مانند خانواده ما که به تازگی عزیزان خود را از دست دادند برای حضور بر سرمزار تا حدودی قابل قبول است اما به خانواده‌هایی که مدت طولانی از فوت بستگانشان می‌گذرد توصیه می‌کنم برای حفظ سلامتی خود و دیگران در روزهای پایانی سال به آرامستان‌ها نیایند.

شهروند دیگری نیز گفت: پنجشنبه هفته قبل به همراه خانواده برای فاتحه خوانی بر سر مزار مادرم رفتم اما شلوغی آرامستان و تردد زیاد افراد و بیم از ابتلا به کرونا باعث شد در کمترین زمان آرامستان را ترک کنم.

غلام قربانی افزود: با وجود اینکه بیشتر افراد حاضر در آرامستان ماسک زده بودند اما فاصله نزدیک آنان و وجود کودکان در شرایطی که طبق اعلام مسوولان بهداشتی آمار ابتلا و فوت بیماران کرونایی رو به افزایش است، باعث نگرانی می‌شود.  

وی اظهار داشت: با توجه به نگرانی برای تکرار این وضعیت ترجیح می‌دهم این هفته به همراه خانواده در خانه برای شادی روح مادرم و سایر عزیزان درگذشته قرائت قرآن و فاتحه خوانی کنم و هزینه غذای نذری را به یکی از موسسات خیریه بدهم.

سکینه پودینه یکی دیگر از شهروندان گنبدکاووس که همسر خود را یک سال پیش از دست داده است نیز گفت: براساس یک باور عرفی، اموات در روزهای پایانی سال چشم انتظار دیدار با خانواده‌های خود هستند اما امسال به توصیه فرزندانم با توجه به شرایط کرونایی و شلوغی آرامستان به‌جای پنجشنبه آخر سال، زیارت اهل قبور را بعد از عید انجام می‌دهم.   

به گفته امام جمعه گنبدکاووس، توصیه شرعی در رابطه با حضور در آرامستان‌ها در پنجشنبه آخر سال وجود ندارد و مردم می‌توانند در طول هفته بدون توجه به روز خاص به زیارت رفتگان بروند. 

حجت الاسلام محمود ترابی افزود: با توجه به شرایط کرونایی کشور و تاکید کارشناسان بهداشتی به پرهیز از دورهمی‌ها، وظیفه همه مردم بر رعایت این مساله و به حداقل رساندن حضور در محل‌های پرتردد به ویژه آرامستان‌ها در روزهای پایانی سال است.

وی به مردم توصیه کرد با توجه به شرایط جامعه، به زیارت از راه دور اهل قبور، تلاوت قرآن و خواندن نماز و ذکر گرفتن در خانه به یاد اموات اکتفا کنند و یا در روزهایی به غیر از پنجشنبه آخر سال بر مزار رفتگان خود بروند.

در این پیوند، رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز از بستری بودن ۲۴۷ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان خبر داد و گفت: ۴۶ نفر از این بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند که ۲۸ نفر از آنان به دلیل مشکلات حاد تنفسی به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند. 

عبدالرضا فاضل اظهارداشت: باتوجه به اینکه تجمع، عامل اصلی انتقال ویروس کرونا است و یک مورد ابتلا به کرونای انگلیسی در گلستان نیز شناسایی شده است به مردم استان توصیه می‌شود، اصرار به حضور در آرامستان‌ها برای زیارت اهل قبور به عنوان یک کار مستحبی نداشته باشند چرا که احتمال انتقال بیماری کووید ۱۹ علاوه بر تجمع از طریق درآغوش کشیدن و دست زدن به سنگ مزار نیز وجود دارد.  

به گفته وی، هم اکنون شهرستان‌های گرگان، گنبدکاووس، آزادشهر، آق قلا، بندرگز، بندر ترکمن، علی‌آباد کتول، کردکوی، کلاله، گالیکش و مینودشت در وضعیت زرد و رامیان، گمیشان و مراوه تپه در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.

برچسب‌ها گنبدکاووس ویروس کرونا گلستان محدودیت های کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گنبدکاووس ویروس کرونا گلستان گنبدکاووس ویروس کرونا گلستان محدودیت های کرونا اخبار کنکور پنجشنبه آخر سال زیارت اهل قبور آرامستان ها راه دور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۶۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: پرستاری، یکی از مهم‌ترین مشاغل است که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد اما مشکلات شغلی و معیشتی این گروه که هر سال تنها وعده بهبود آن از سوی مسئولان داده می‌شود، طاقت پرستاران را بریده است.

ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری‌ و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیرهای همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آنها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روزها مدام خبر استعفای دسته جمعی آنها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک‌ سال گذشته بارها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آنها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آنها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگویی به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آنها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کارها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قرادادهای کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آنها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستارها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آنها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشورهای عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آنها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و ... . فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آنها باعث شده که خیلی از آنها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشورهای حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند. الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بارها در روزهای پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکیدهای رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.» اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آنها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آنها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند. هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی، ماهانه باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری فقط ۱۵ هزار تومان است!

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیروها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901641

دیگر خبرها

  • مزار شهید آیت‌الله مطهری در قم گلباران شد
  • «قبرستان نو» با حفظ حرمت تمام قبور بهسازی می‌شود / هیچ تخریبی در کار نیست
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • پیکر یک شهید جاویدالاثر پس از ۴۲ سال شناسایی شد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • راهپیمایی جمعی از بانوان آستارایی در حمایت از طرح نور فراجا
  • ادای احترام معلمان و دانش آموزان قم به شهید آیت‌الله مطهری
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است